top
logo

Корисні посилання

Державні установи

mon khouo ptou ptokh dsz

Освітні портали

ПедПРЕСА Інформаційно-комунікаційний портал системи освіти Харківської області  Файловий сервер ІКП СО

Портали

google24 mail.ru YouTube vkontakte24

Автопереклад

Ukrainian English French German Russian

Вимоги до професії кухаря

Професія кухаря пов’язана з роботою в гарячих цехах. Він повинен мати добре здоров’я для того, щоб витримувати іноді немале фізичне навантаження.

Той, хто хоче оволодіти професією кухаря, повинен любити їжу, цікавитись технологією її приготування, мати творчу уяву. Акуратність, уважність ,творча фантазія під час виготовлення та оформлення кулінарних виробів - основні якості, які потрібні кухарю.

Кухар повинен мати тонке смакове відчуття, нюх, що дозволяє безпомилково визначити свіжість і якість продуктів, ступінь готовності страв.

Кухар має володіти так званою кухарською хваткою: він повинен бути швидким, вправним і зібраним, а руки у нього – спритними, швидкими з гарною координацією рухів.

Він повинен бути стриманим та терплячим, доброзичливим.

Кухарю потрібно бути спостережливою людиною, психологом і педагогом, щоб вчасно відчути настрій відвідувача і знайти підхід до нього.

Кухар повинен бути людиною високої естетичної культури, що виявляється у манерах спілкування, зовнішньому вигляді, в умінні відчувати красу, шукати та створювати її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Календар новин

<< < квітня 2012 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

bottom

© Красноградський професійний ліцей