top
logo

Корисні посилання

Державні установи

mon khouo ptou ptokh dsz

Освітні портали

ПедПРЕСА Інформаційно-комунікаційний портал системи освіти Харківської області  Файловий сервер ІКП СО

Портали

google24 mail.ru YouTube vkontakte24

Автопереклад

Ukrainian English French German Russian

10 квітня 2012

Фізкультура: курсова перепідготовка

Викладачі фізичної культури повинні знати і володіти педагогічною майстерністю у викладанні предмету «Фізична культура і здоров'я», а також уміти виконувати і практично показати вправи за програмою.
Тому у нас в ліцеї приділяють цьому багато уваги і слідкують проходження викладачами фізичної культури курсів підвищення кваліфікації, яке проходить по затвердженому графіку адміністрацією.

Read more

Суботник-2012: допомога ліцею та місту

У квітні почалося прибирання території ліцею, вулиці Харківської та Більовської фортеці.

Учні на суботнику sub2

Read more

Характеристика професії Кухар

  • веде процес первинної кулінарії обробної сировини овочів, круп, м’ясних та рибних продуктів; проводе заправку домашньої птиці для варіння та жаріння; підготовує рибу осетрових порід для теплової обробки;
  • готує порційні напівфабрикати з котлетної маси;
  • готує картоплю та інші овочі, бобові, макаронні вироби, каші, смаже картоплю, овочі, вироби з котлетної маси, млинці і оладки;
  • варе бульйон (м’ясний, м’ясо-кістковий, рибний і грибний), супи;
  • готує холодні, перші, другі, треті стави і кулінарні вироби масового попиту, випускає холодні страви, закуску (салати овочеві з м’ясом, вінегрет, рибу під маринадом, холодець, оселедець натуральний з гарніром);
  • готує різні види пасировки, соуси( томатний, з цибулі, паровий, молочні та ін.);Другі страви з м’яса, риби, овочів, круп у вареному, тушеному, смаженому вигляді( м’ясо відварне, рагу, гуляш, тефтелі, биточкі, риба варена, смажена, парова; овочі фаршировані, запіканка з овочів, круп, молочні страви др.), страви концертратів ; гарячі та холодні напої, солодкі страви;
  • місе тісто (прісне тісто та дріжджове), пече вироби з нього (розтягає кулеб'яки, пиріжки, лапшу домашню), смажить млинці, оладки;
  • визнає якість страви, що готується, застерігає та усуває можливі її недоліки;
  • працює на машинах та іншому обладнанні з виконанням вимог інструкцій по експлуатації та доглядом за ним;
  • подає приготовлені страви;
  • економно витрачає палево, електроенергію і матеріал;
  • застосовує передові методи роботи, способи організації праці та робочого місця;
  • виконує вимоги безпеки праці, пожежної безпеки та правил внутрішнього розпорядку.

Процес приготування страви Нарізання компонентів салату Учні Савченко С. та Власова М. Члени жюрі Переможець конкурсу Кизима С.

Read more

Характеристика ШЛПМ

Штукатур виконує такі основні операції :

  • приготування розчину з сухих готових розчинних матеріалів і сумішей;
  • накидання розчину на поверхню, що підлягає оштукатуренню;
  • вирівнювання та затирання поверхонь;
  • опорядження колон, балок, фасадів

Лицювальник – плиточник:

  • сортує плитку;
  • підбирає плитку за сортом, розміром, кольором;
  • розрізає і перерубує плитки, підточує краї, свердлить отвори;
  • готує поверхні під лицювання;
  • робить насічки, очищає поверхні, обезжирює їх, промиває;
  • готує необхідні розчини, сухі суміші та мастики для кріплення плиток;
  • натягує металеві сітки, обмазує їх розчином, влаштовує вирівнюючий шар розчину і заповнює розчином шви між плитками.

Маляр:

  • вивчає фізико – хімічні якості матеріалів.
  • підготовляє поверхні під малярні роботи.
  • підбирає суміші, ґрунтовок, фарб, змалів, лаків.

опоряджує внутрішні та зовнішні поверхні будівель.

ШЛПМ ШЛПМ ШЛПМ ШЛПМ ШЛПМ

Read more

Вимоги до професії штукатура

Штукатур повинен бути цілком здоровим, не схильним до застуд, мати гарний зір, надійний вестибулярний та опорно - руховий апарат, не боятися висоти, не страждати на хвороби , пов'язані з втратою свідомості, шкірні захворювання, особливо кистей рук.

Якість та продуктивність праці штукатура багато в чому залежать від стану та розвитку його зорових і рухових органів. Оздоблення здійснюється в умовах постійного зорового контролю.

Добре розвинений окомір допомагає штукатуру доцільно розподіляти розчин на поверхні, визначати товщину накладання його шару.

Не менш важливим є розвинена загальна координація рухів тіла та відчуття рівноваги, наявність яких забезпечує високу якість виконання штукатурних робіт на стіні та стелі на висоті.

Професійно важливою якістю штукатура є витривалість до значних фізичних навантажень. Хто обирає для себе професію штукатура, слід пам'ятати : вона вимагає доброї фізичної підготовки та здатності долати навантаження на різні органи і частини тіла.

Щоб досягти високої якості штукатурних робіт особливо при оздобленні кутів або складних профілів поверхні, представнику цієї професії потрібно докласти чимало зусиль. Йому мають бути притаманні витриманість, наполегливість та терпіння.

Штукатур — шановний член гільдії будівничих. Він вміє поважати працю тих, хто працював на об'єкті будівництва до нього, і тих, хто працюватиме після. Тому і до результатів власної праці його ставлення завжди відповідальне. Досягається ж воно завдяки таким морально — діловим чеснотам, як уважність, акуратність, ретельність та вміння працювати у колективі.

Маляр повинен бути цілком здоровим, не схильним до застуд, мати гарний зір, надійний вестибулярний та опорно — руховий апарат, не боятися висоти, не страждати на хвороби , пов'язані з втратою свідомості, шкірні захворювання, особливо кистей рук. Робота маляра приваблює врівноважених небалакучих людей, які мають виражену цікавість до будівництва та техніки, кому до смаку оздоблювати споруди і приміщення фарбами, сумішами та шпалерами.

Професія лицювальника — плиточника вимагає від робітника правильного окоміру , гарного естетичного смаку, відсутності дальтонізму, розвиненого уявлення, наочно — дійового мислення, доброї координації та точності рухів.

Read more

Календар новин

<< < квітня 2012 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

bottom

© Красноградський професійний ліцей